נכתב על ידי ענת מטיאש- דיאטנית קלינית, מומחית בתזונת ילדים
תפריט שבועי גני גולן- כרמי יוסף | |||||||
ארוחה | מרכיב/ יום | א | ב | ג | ד | ה | ו |
ארוחת בוקר | מוצרי חלב | גבינה לבנה | גבינה קוטג | גבינה | גבינה | גבינת קוטג' | חלב |
תוספות וממרחים | חביתה | טחינה | סלט ביצים אבוקדו | גבינה צהובה או טחינה | חביתה | קורנפלקס | |
דגנים | לחם מלא ורגיל | לחם מלא ורגיל | לחם מלא ורגיל | לחם או דיסה | לחם מלא ורגיל | ||
ירקות | מלפפון, עגבנייה גמבה חתיכות | זיתים חסה עגבניה | חסה גמבה מלפפון | זיתים מלפפון עגבניה | מלפפון, עגבנייה, תירס | ||
שתיה חמה | חליטת צמחים | חליטת צמחים | חליטת צמחים | חליטת צמחים | חליטת צמחים | ||
ארוחת עשר + שתיה | פרי/ירק העונה | פרי העונה | פרי העונה | פרי העונה | פרי העונה | פרי העונה | 11:30 פרי |
ארוחת צהרים | מרק (בחורף) | מרק כתום | מרק עדשים | מרק ירקות עשיר | מרק עגבניות | מרק תפוחי אדמה | אפית חלת שבת |
חלבון | עוף שוקיים | גולש סויה או דג | בולונז בקר | קציצות עוף | שעועית | לחם עם גבינה צהובה | |
פחממות | קוסקוס | מגדרה | פסטה | פתיתים מלאים תפוח אדמה | אורז | ||
ירקות | מרק ירקות | גזר | כרובית | אפונה | סלק | ||
ארוחת מנחה | דגנים | לחם דגנים/רגיל | לחם דגנים /רגיל | לחם דגנים/רגיל | לחם דגנים/רגיל | לחם דגנים/רגיל | |
ממרחים | ממרח תמרים | חומוס | טחינה עם סילאן | חומוס | גבינה | ||
הערות כלליות | *פירות העונה מומלץ לגוון ולתת 2 מכל סוג בשעה 10 לבחירת הילדים בכמות עד 50 גרם למנה *הורדת כמות שמן ,מלח והכנסת מרקים בתחילת עונת החורף לפי המלצה הנל *דוגמיות מזון אחת ל24 שעות תלקח בתום כל ארוחת צהריים עם תאריך ותשמר ל48 שעות * יוגש לחם מקמח מלא בשילוב עם לחם רגיל על החתום: ענת מטיאש דיאטנית קלינית |