צרו קשר:

רוצה לשמוע יותר על הגנים שלנו?

ּ

פינת התזונאית

ענת מטיאש דיאטנית קלינית מוסמכתMPH
מיעצת לרשת גני גולן
הורים יקרים
גיל הילדות הינה תקופה מכרעת וחשובה לגדילה תקינה.
אכילה נכונה הינה הכרחית להתפתחות תקינה של הילד,
משפרת את יכולת הריכוז ,הלמידה והבריאות הגופנית והנפשית של הילד.
בגיל זה הילד לומד
לזהות טעמים שונים ומפתח טעם אישי
ולכן לארוחות בגן יש הבטים חינוכיים חברתיים רבים.
אנו עושים את מיטב המאמצים על מנת שתפריט הגן יהיה
מגוון אך ישאיר מקום גם לבחירה האישית של כל ילד.
התפריט נבדק ומאושר על ידי דיאטנית מוסמכת
ועומד על פי הנהלים של משרד הבריאות.
הגננות והסיעות מקבלות מידי שנה הדרכה
לגבי התזונה ,נהלי הגשהבישול.
אז מה בתפריט?
להלן המזונות המומלצים בגיל הרך:
יש להקפיד על 3 מוצרי חלב ביום ועדיף לא ממותקים
2 מנות חלבון,קציצות,דג,מנה בשרית עוף-בשר.
פחמימות: לחם,פסטה ,אורז,פירה,אפונה.
שתייה: מים,תה צמחים,מיץ פרי-כגון מיץ תפוחים,
מיץ תפוזים,מיץ מנגו.
ממרחים: גבינה ,אבוקדו,טחינה,ביצה,קוטג',זיתים,
ירקות: מלפפון ,עגבנייה,פלפל, לימון.
דוגמא לתפריט יומי ניתן למצוא בקובץ המצורף.
שאלות נפוצות של הורים על תזונה:
1. שאלה: הילד אוהב רק לחם עם שוקולד.
מה לעשות?
תשובה:-
ניתן לגוון גם במתוק לדוגמא:ריבה,חלבה,דבש
שוקולד חרובים וכן הלאה…
בנוסף ניתן לשלב גבינה עם שוקולד ולשתף את
הילד בתהליך ההכנה או הבחירה של הקניה של המאכלים.ההורים אחראים למגוון המוגש הילד אחראי על הכמות של המזון אותה אוכל בארוחה.
.2שאלה: הילדה אוהבת לאכול רק מלפפון.
מה לעשות?
תשובה:אפשר לשלב את הירקות הנוספים בתוך-
מרק,קציצה וכו'
יש להרבות בקיטניות כגון- חומוס עדשים שעועית אפונה
כדאי ללמד את הילד על חשיבות אכילת הירקות והתרומה
לבריאות
יש לזכור כי צריך לנסות לפחות 8 פעמים עד שהטעם החדש יהיה מוכר ואהוב.
3.שאלה:כיצד ניתן למנוע עודף משקל בילדים
בגיל הרך ?
א. להמנע מהגשת שתיה מתוקה
ב. להרבות פעילות גופנית לפחות שעה ביום
ג. לצמצם שעות מסך :רק שעה צפיה טלויזיה או מחשב ביום
ד. להגיש ארוחות מאוזנות 3 ביום ולהקפיד על 2 ארוחות ביניים כמו פרי ,קרקר עם ריבה/גבינה או מעדן
ה. לקבוע כללים בבית כמו ממתק אחד ביום ,לעיסה איטית ,ישיבה ואכילה מול שולחן ועוד
ו. חשוב לזהות מוקדם נטיה להשמנה ולטפל אצל דיאטנית כמה שיותר מוקדם טיפול משפחתי.
מתכון לפנקיק ארוחת ערב
מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
קורט מלח
2 ביצים
3/4 כוס חלב
2 כפות גבינה לבנה
20 גרם חמאה מומסת
20 גרם מרגרינה / חמאה (לשימון)
אופן הכנה: אופן הכנה:
1)שמים את המוצרים היבשים בקערה ומערבבים, לאחר מכן שופכים לקערה את החלב הגבינה והביצים ומערבבבים.
2)את החמאה המומסת מוסיפים לקערת הפנקייק ומערבבים.
3)משמנים מחבת במרגרינה / בחמאה ויוצקים כל פעם למחבת כף מצקת
למעלה

לחצו כאן וצרו איתנו קשר

ּ